Chocolade truffels

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 0,75 dl slagroom
  • 1 stokje kaneel
  • 75 gram suiker
  • 125 gram gesmolten boter ( ongezouten )
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • extra chocolade puur, melk of wit
  • Cacaopoeder

Bereidingswijze:

Smelt de chocolade au bain-marie. Zorg ervoor dat deze niet te heet word. Zo ongeveer handwarm.
Zet apart. Kook de room met de kruiden en de suiker op en voeg het zout toe. Laat dit ongeveer een half uur trekken. Het vlies dat zich vormt laten zitten, dit houd alle smaken en aroma in de room. Vervolgens de boter smelten maar niet laten koken. De eieren los slaan en de room en boter door een zeef toevoegen. Het geheel gaar-slaan op de bain-marie tot een dikke vla. De vla afgedekt laten afkoelen tot kamertemperatuur en zorgvuldig mengen met de gesmolten chocolade.

Het geheel, in een bak hard laten worden in de koelkast.
Van de truffelvulling balletjes maken met behulp van twee lepels of met een Parisienne boor. De balletjes tussen de handen rond maken en met de extra gesmolten chocolade insmeren (met de handen) en vervolgens door de cacao poeder rollen.